Jídelníček plný potravin podporujících naši imunitu

V minulém článku jste se mohli dočíst, jaké potraviny příznivě ovlivňují naši imunitu. Dnes se můžete inspirovat vzorovým jídelníčkem plných těchto potravin. Pokud máte i vy v těchto podzimních dnech problémy s imunitou, čtěte dál. 

italian-cuisine-2378729_1920

VZOROVÝ JÍDELNÍČEK 

grapefruit-2542947_1280PONDĚLÍ
Snídaně: Banánové lívanečky
Dopolední svačina: Pomeranč
Oběd: Hovězí kostky na paprikách, celozrnné těstoviny
Odpolední svačina: Bílý jogurt s müsli a ořechy
Večeře: Polévka z červené čočky a drcených rajčat

ÚTERÝ 
Snídaně: 
Vaječná omeleta se špenátem a celozrnným rohlíkem
Dopolední svačina: Grep
Oběd: Rizoto s krevetami a zeleninou
Odpolední svačina: Tvaroh s jahodami
Večeře: Krůtí maso na bylinkách s pečenou dýní a salátem

STŘEDA
Snídaně: Ovesná kaše s banánem a ořechy
Dopolední svačina: Kiwi a mandarinka
Oběd: Kuřecí prsa na bylinkách, batátová kaše
Odpolední svačina: Hummus s žitným chlebem
Večeře: Guláš z hlívy ústřičné s celozrnnými těstovinami

ČTVRTEK
Snídaně:  Celozrnný chléb se žervé a avokádem
Dopolední svačina: Jablko s mrkví
Oběd: Chilli con carne, žitný chléb
Odpolední svačina: Kefírové mléko, jahody
Večeře: Hustá zelná polévka s bramborami, chléb

ginger-1191945_1920PÁTEK
Snídaně: Tvarohová pomazánka s tuňákem, celozrnný rohlík,
Dopolední svačina: Pomelo
Oběd: Asijské kuře na medu se zázvorem a bambusem, jasmínová rýže


Odpolední svačina: 
Bílý  jogurt s mandlemi, hořkou čokoládou a banánem
Večeře: Celozrnný sendvič se šunkou, sýrem a vejcem

SOBOTA
Snídaně: Míchaná vejce, celozrnný knackebrot, paprika
Dopolední svačina: Broskev
Oběd: Kuskus s vepřovými nudličkami a dušenou zeleninou
Odpolední svačina: Chia pudink s ovocem
Večeře: Cibulačka s celozrnným toustem a sýrem

NEDĚLE
Snídaně: Jáhlová kaše s borůvkami a mandlemi
Dopolední svačina: Hroznové víno
Oběd: Celozrnný losos s těstovinami a špenátem
Odpolední svačina: Banánové smoothie
Večeře: Tvarohová pomazánka s křenem, celozrnný rohlík, rajče

bulb-1239423_1280

Facebook Comments
| Štítky: , , , | Autor: .
Katerina Schotliova

Autor: Katerina Schotliova

Vystudovala SZŠ a VOŠ Emanuela Pöttinga v Olomouci obor Nutriční asistent. Po studiu na střední škole pracovala jako nutriční asistent v Nemocnici na Bulovce, v Psychiatrické léčebně Bohnice a v Nemocnici na Kladně. Poté vystudovala obor Diplomovaný nutriční terapeut na SZŠ a VOŠ 5. května v Praze. Zúčastnila se několika odborných konferencí například na téma celiakie nebo sportovní výživa. Zaměřuje se zejména na celiakii, její povědomí mezi lidmi a pomoc pacientům, kteří začínají s bezlepkovou dietou.