životozprávy


Vývoj moderního světa nám přináší nejen mnohé výhody, ale také nové výzvy, které klade na naše zdraví a životní styl. S rostoucím tempem života se stále více zaměřujeme na své fyzické a duševní blaho. 

Věděli jste ale, že ženy chodí k zubaři dvakrát častěji než muži? A že Češi jsou o 70 % línější než Slováci? Teď už ano! Zajímalo by vás toho o českém přístupu ke zdraví více? Pak mrkněte na zdravotní průzkum společností Pilulka a Behavio, do kterého se zapojilo dohromady 4 000 respondentů z Česka a jeho geografických sousedů.

Jak průzkum probíhal?

Průzkum probíhal ve spolupráci s nezávislou agenturou Behavio. Probíhal ve čtyřech zemích: v Česku, Slovensku, Maďarsku s Rakousku. V každé zemi jsme se ptali reprezentativního vzorku 1 000 respondentů a otázky jsme kladli metodou CAWI.

Výsledky průzkumů

Výsledky průzkumů můžete libovolně přebírat pro svoje další publikace. Stačí, když nás uvedete jako zdroj informací včetně hypertextového odkazu na https://www.pilulka.cz/ nebo na stránku daného průzkumu.

Víte, že 2 % lidí pijí denně během pracovní doby? A že muži jsou 2× náchylnější na závislost na alkoholu?

Věděli jste, že až 75 % Čechů zažívá stres a psychickou nepohodu?

Věděli jste, že 74 % Čechů zanedbává preventivní prohlídky? Přečtěte si také o zanedbávání gynekologických prohlídek.

Věděli jste, že závislost na lécích je v Česku větším problémem než klasické drogy?

Pohyb

Češi neradi meditují, zato nejoblíbenější aktivitou jsou procházky v přírodě

Zdravá strava

Věděli jste, že 27 % Čechů kouří cigarety každý den?

životozprávy

Máte zájem o kompletní data?

Pokud chcete přístup k surovým datům z průzkumu, nebo máte jakékoliv další otázky? Kontaktujte nás na research@pilulka.group.

Chcete být více zdraví?

Pusťte si Životozprávy – rozhovory o zdraví s inspirativními lidmi. Dostupné na oblíbených podcastových platformách nebo na YouTube.

Životozprávy

Kontakty pro média

V případě dalších dotazů ohledně průzkumu, kontaktujte daria.zverevska@pilulka.group.