Podstata Aloe

Už staří Egypťané si vážili všemocné Aloe vera pro její blahodárné účinky. Dokonce ji nazývali rostlinou nesmrtelnosti a přidávali ji do nezbytné výbavy, která doprovázela zemřelé faraony na jejich poslední cestě.

První důvěryhodné výzkumy zaměřené na aloe provedl Dr. C.E.Collins a souvisely s případy kožních popálenin, které byly způsobeny rentgenovými paprsky. Poškozené části kůže byly obloženy listím aloe s následným zjištěním, že tento prostředek měl značný vliv na průběh hojení. Někteří dermatologové tehdy zahájili sérii srovnávacích zkoušek. Dr. J.E. Crewe představil v roce 1937 širší použití Aloe Vera – v případech vředů, ekzémů, popálenin (včetně slunečních), poranění způsobených jedovatým břečťanem nebo drobných úrazů, u nichž zaznamenal úplné vyhojení ran a regeneraci tkání. Mnoho vědců provádělo další výzkumy aloe, až nakonec v roce 1959 Federální komise léčiv (FDA) připustila, že obklady z Aloe Vera skutečně regenerují kožní tkáň. Výzkumy dokazují, že aloe je pro lidský organismus snadno využitelné a má velké protizánětlivé vlastnosti, neboť proniká do hlubších vrstev pokožky, hydratuje a urychluje hojení, a to jak zevně, tak vnitřně. Jiné výzkumy potvrzují, že aloe urychluje průtok krve, zmenšuje jizvy a stimuluje imunitní systém. Reakce pH aloe se blíží pH tkání, takže se snadno vstřebává a v organismu doplňuje chybějící výživné látky.

Polysacharidy
Dr. Moore, člen Mezinárodní vědecké rady pro aloe (IASC), zjistil, že aloe obsahuje více než 200 aktivních složek s výjimečným léčivým a posilujícím účinkem. Nejdůležitější z nich jsou polysacharidy s dlouhým řetězcem, které silně působí na živé buňky, zabezpečují jejich správnou funkci a obnovují jejich přirozené obranné mechanismy. Tyto výjimečné polysacharidy jsou dirigentem v orchestru ostatních složek aloe, neboť jim určují sled působení a modelují jejich reakce, a díky tomu dochází k jejich ideální součinnosti. Polysacharidy se považují za nejsilnější imunostimulátory rostlinného původu.

Výrobní proces šťávy z aloe
Vědci, kteří se věnují výzkumu této výjimečné rostliny, přiznávají, že za svou neobvyklou biologickou aktivitu vděčí polysacharidům s velkou molekulární hmotností. Tradiční metoda výroby aloe však neumožňuje získání dlouhých polysacharidových řetězců, protože v jejím průběhu dochází k rozpadu dlouhých řetězců na krátké s nižší molekulární hmotností. Tato skutečnost je důvodem hledání jiného způsobu výroby šťávy z aloe, který by omezoval rozpad řetězců a díky tomu zvýšil účinné vlastnosti šťávy. Po několika letech výzkumů a zkoušek vypracovali vědci výrobní metodu umožňující získat šťávu z aloe, která obsahuje polysacharidy s požadovanou molekulární hmotností, což souvisí s dosažením maximální biologické aktivity. Tato metoda výroby šťávy je chráněna patentem a nazývá se TTS (Time, Temperature and Sanitation). Umožňuje získat šťávu s vysokým obsahem nejaktivnějších polysacharidů. TTS je rovněž zárukou nejvyšší kvality šťávy, protože každá etapa této výrobní metody podléhá přísným zkouškám a kontrolám jakosti.aloe-live-balicek-akce

Při výběru vhodné šťávy s Aloe si ohlídejte její obsah. Čistou šťávu Aloe (99,7%) obsahují produkty čiré a tekuté konsistence s jemně kyselou příchutí. Konsistence kvalitní a účinné šťávy s Aloe je dána koncentrací čisté šťávy 99,7% a obsahem polysacharidů. Kvalitní produkt musí obsahovat minimálně 9,6% polysacharidů. Produkty s obsahem dužiny, gelové konsistence, s různou příchutí nemají zásadní přinos pro organismus, v těchto výrobcích producent pouze dodal čisté šťávě nepřirozenou chuť pomocí umělých přísad.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *