Recenze Nutrifree výrobků 2.díl- Vaříme s Nutrifree

A je to tady. Další recenze výrobků Nutrifree! Vzhledem k opravdu velkému množství produktů pro mě bylo těžké si vybrat, čím začít. Nakonec jsem se rozhodla uvařit má oblíbená jídla, ve kterých jsem použila právě produkty z řady Nutrifree.Nutrifree 2
Jako první bych zmínila celozrnné těstoviny Pasta Multicereale, které obsahují kukuřici, rýži, pohanku, proso a čirok, což mě potěšilo. Většinou jsem byla zvyklá pouze na chuť čistě kukuřičných nebo rýžových těstovin, a tak jsem s radostí sáhla po těchto celozrnných od Nutrifree. K dostání jsou v balení po 300 g a neobsahují lepek, mléko, pšeničný škrob, vejce ani sóju.

Celozrnné těstoviny s uzeným masem, špenátem a smetanouFA9A737E-2DD5-47AC-8918-EE6286398DCD
Co budeme potřebovat?
70 g celozrnných těstovin
1 hrst čerstvého špenátu
50 g uzeného masa
50 ml smetany na vaření
15 g cibule
5 g řepkového oleje
sůl, pepř, česnek
+ 10 g parmazánu na posypání

Jak na to?
Na oleji orestujeme cibulku a na kostičky nakrájené uzené maso. Po pár minutách přidáme stroužek česneku, hrst špenátu a ještě chvíli restujeme. Česnek vyndáme z pánve, směs zalijeme smetanou, provaříme a smícháme s těstovinami uvařenými „al dente“. Před podáváním posypeme parmezánem.

Když jsem si poprvé prohlížela katalog Nutrifree produktů, hned mě svým složením i nutričními hodnotami zaujaly BIO polévky. Jako první jsem si vybrala BIO středomořskou polévku. Toto balení je nabité vlákninou – obsahuje hnědou rýži, zelený hrách a bílé fazole. Co jsem ale ocenila nejvíce je nulový obsah jakýchkoliv dochucovadel. K dostání je v balení po 300 g, což odpovídá 8 porcím. Já jsem v receptu použila jen 50 g směsi a musím říci, že polévka byla opravdu velmi sytá. Polévku jsem si uvařila v pikantní verzi (viz níže recept) a už teď se těším na ochutnání dalších druhů polévek.

Pikantní BIO středomořská polévka

Co budeme potřebovat?

C2E6FF7E-D985-4F20-8852-CD044C14AB4E50 g bio středomořské polévky
10 g řepkový olej
15 g mrkve
15 g petržele
sůl, pepř, chilli, česnek

Jak na to?
V hrnci si na oleji orestujeme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel – tím získá polévka krásnou oranžovou barvu. Po 3 minutách přidáme polévkovou směs (hrách, fazole a rýži) osolíme a ještě krátce zarestujeme – následně zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut. Nakonec dochutíme dle chuti – já zvolila sušené chilli papričky, pepř a česnek.

Protože čas od času ráda ušetřím každou volnou chvíli, s radostí jsem sáhla po korpusu na bezlepkovou pizzu. Bezlepkové korpusy jsem vždy sehnala pouze v menší velikosti – ještě jsem se nesetkala s výrobcem, který by nabízel velký průměr pizzy, a tak to je i v tomto případě. To ovšem nemá vliv na chuť samotného korpusu. Po upečení byl krásně křupavý a chuť mě nezklamala. Tloušťka korpusu byla na můj vkus tak akorát a když jsem jej vytáhla z trouby, nedrolil se ani nerozpadal (což je bohužel u některých bezlepkových výrobků častý problém). Recept na mou verzi pizzy přikládám níže.

Bezlepková pizza s rajčatovým pyré, šunkou, sýrem a cibulí

Co budeme potřebovat?IMG_3823
200 g korpusu na pizzu Nutrifree
3 lžíce rajčatového pyré
4 plátky Fitness sýru Madeland
4 plátky 90% šunky
1/2 cibule
provensálské koření

Jak na to?
Nejprve na 200°C rozehřejeme troubu a připravíme si všechny potřebné suroviny. Korpus potřeme rajčatovým pyré, posypeme provensálským kořením a poklademe šunkou, sýrem a na půlměsíčky nakrájenou cibulí. V troubě upečeme dozlatova.

Nakonec bych se ráda podělila o zkušenost s velmi povedenými cukrářskými piškoty. Když jsem otevřela balení, byla jsem mile překvapená. Piškoty krásně voněly a hlavně, nebyly polámané. Někteří si možná řeknete, že to není nic neobvyklého, ale u bezlepkových výrobků se mi ovšem nejednou stalo, že přišly polámané nebo rozdrolené. Vyšší cenu kompenzuje skvělá (i když na mě lehce sladší) chuť. Rozhodla jsem se z piškotů udělat tiramisu a musím říct, že se po něm doma hned zaprášilo. :-)

Tiramisu (2 porce)
Co budeme potřebovat?IMG_3882
Nutrifree cukrářské piškoty dle velikosti skleničky
1 balení Crema Tiramisù od Dr. Oetkera
1 miska silné kávy (já použila kávu s oříškovou příchutí)
holandské kakao na posypání

Jak na to?
Nejprve dle návodu připravíme Crema Tiramisù od Dr. Oetkera a necháme ho v lednici vychladnout. Do skleničky nebo misky střídavě skládáme piškoty namočené v kávě a krém. Nakonec posypeme kakaem a necháme 2 hodiny ztuhnout v lednici.

Přeji všem dobrou chuť. :-)