Recept na bezlepkový chléb s ostropestřcem

Dnes tu máme další recept na bezlepkový chléb- tentokrát se jedná o DETOX chléb s ostropestřcem od firmy Adveni. Ostropestřec mariánský neboli Silybum marianum je bylina, která má blahodárné účinky na detoxikaci a správnou činnost jater.

Co budeme potřebovat?vasbylinkar-pestrec-mariansky-plod-pestreca

  • 1 balení směsi bezlepkového chleba
  • 350 ml vlažné vody
  • 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí
  • možno přidat 20 ml oleje
  • dále: semínka, oříšky nebo třeba sušená rajčata :)

Jak na to?

Pro přípravu chleba v pekárně nalijte do mísy vodu a olej, poté přidejte směs a do důlku nasypte nebo nadrolte droždí. Pekárnu nastavte na 2-3 hodinový program a je hotovo :).
Já jsem se rozhodla pro přípravu chleba v troubě a postup se lehce lišil. Nejprve jsem si smíchala sušené droždí s bezlepkovou směsí a semínky (použila jsem slunečnici a chia semínka). Tuto směs jsem zalila 350- 375 ml vlažné vody, přidala doporučované množství oleje a velmi důkladně zamíchala. Směs jsem dala do mísy, ve které chci chléb péct a nechala jsem hodinu kynout pod utěrkou. Až chléb nakyne, vložila jsem jej do předehřáté trouby na 200°C. Po hodince je chléb hotový.

Chuťově byl chléb moc dobrý a nadýchaný, já protože v rodině nemáme žádného dalšího celiaka, nakrájela jsem si ho na plátky a půlku chleba jsem si zamrazila, aby neztvrdl (jako se většinou u bezlepkového pečiva stává). Chléb stojí 69 Kč a můžete jej koupit třeba zde.

IMG_5753 IMG_5755 IMG_5756


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *