Jak posílit imunitu?

Imunita, obranyschopnost je v dnešní době často používaným pojmem. V této sekci vám nabízíme spoustu triků a rad jak zvýšit imunitu. Plánovaná podpora imunity je vhodná zejména v období zvýšeného výskytu infekčních onemocnění nebo při zvýšené fyzické a psychické zátěži.

rodina , imunita

Přípravky na posílení imunity

Přípravků, které obsahují látky přispívající ke správné funkci imunitního systému, je velké množství. Dříve se na posílení imunity používaly bylinky a výtažky z přírodních produktů. V dnešní moderní době většina z nás vyhledává minerály a vitamíny na posílení imunity ve formě přírodních, homeopatických přípravků, doplňků stravy či léků.

přípravky na posílení imunity , slabá imunita , prášky na imunitu

Porucha imunity

Organismus, jehož imunitní systém nefunguje správně, je snadno náchylný ke vzniku téměř jakéhokoliv infekčního onemocnění. Zvláště důležité je posílení imunity u dětí, osob s chronickým onemocněním, seniorů a neméně důležitá je také imunita v těhotenství.

posílení imunity, obranyschopnost

Léky na posílení imunity

vitamin c , vitamin a , vitamin b , selen , zinek , chřipka , nachlazení , infekce , zánět

Vitamíny a minerály

Vhodným léčivým přípravkem pro zlepšení imunity v průběhu zimních měsíců je Vitamín C. Ten se užívá při nedostatku vitamínu C a dále také zvyšuje odolnost při infekčních onemocněních, jako je chřipka a nachlazení. Dalšími důležitými vitamíny jsou Vitamín A, který zvyšuje obranu proti nachlazení a nemocem a Vitamín B5, který je schopný tlumit různé záněty v těle. Z minerálů působí blahodárně na imunitní systém Selen a Zinek.


Koupit

Na posílení imunity je vhodný lék na imunitu Wobenzym. Ten obsahuje speciální směs enzymů, která v těle působí protizánětlivě. Dále podporuje hojení a zkracuje léčbu po operacích a úrazech.


Koupit

wobenzym imunita operace úraz hojení zánět
obranyschopnost , homeopatika , imunita

Produkty alternativní medicíny. Pro podporu přirozené obranyschopnosti organizmu v období chřipek a nachlazení. Výhodou užívání homeopatik na imunitu je absence nežádoucích účinků nebo kontraindikací s jinými léky. Na posílení imunity je vhodný lék na imunitu Wobenzym. Ten obsahuje speciální směs enzymů, která v těle působí protizánětlivě. Dále podporuje hojení a zkracuje léčbu po operacích a úrazech.


Koupit

na posílení imunity , léky na posílení imunity , léky na imunitu

Jak posílit imunitu u dětí

Dětská imunita je na nemoci velmi citlivá, stačí malé prochladnutí a dítě může začít stonat. Nejrizikovější prostředí přitom pro děti představují školy a školky, kde je velká koncentrace bakterií a virů. Co na imunitu pro děti? Vhodné je posílit jejich obranyschopnost vitamíny pro děti na posílení imunity, které jsou ve formě tablet, želatinek či sirupů. Výborné jsou také dětské čajové směsi, které podporují obranyschopnost organismu.

děti , imunita dětí , dětská imunita

Doplňky stravy na posílení imunity

Lamax

Podpora imunity

Imunita je schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí vnitřního organismu. Snížená imunita se projevuje zvýšeným sklonem k infekcím. Jak podpořit imunitu? Faktem je, že imunitní systém odpovídá tomu, jakým způsobem žijeme, dojde-li však k oslabení nebo porušení imunitního systému je na místě ho podpořit.

Probiotika

Jsou tělu prospěšné živé bakterie mléčného kvašení. Patří sem laktobacily nebo bifibakterie, které jsou obsažené např. v kefíru. Příznivě ovlivňují střevní mikroflóru v tlustém střevě a zvyšují tak obranyschopnost organizmu.


Koupit

laktobacily , bifibakterie , tlusté střevo , imunita , obranyschopnost

Hlíva ústřičná

hlíva ústřičná , vitamin , minerály , infekce , regenerace , imunita

Hlíva ústřičná je jedlá dřevokazná houba z čeledi hlívovitých. Je zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a stopových prvků. Zvyšuje odolnost proti infekcím. Přispívá k regeneraci buněk, normalizaci a zlepšení imunitního systému.

Echinacea

Neboli Třapatka nachová je hojně využívanou rostlinou v tradičním lidovém léčitelství. Echinacea přispívá k odolnosti organizmu a zlepšení imunity v době nachlazení.

Z dalších bylinek můžete zkusit produkty obsahující Česnek, Rakytník nebo Brusinky. Řada bylinek je také obsažena v nejrůznějších čajích na podporu imunity.

echinacea , imunita , nachlazení , česnek , rakytník , brusinky
imunita , zvýšení imunity , imunita posílení , co na imunitu

Betaglukany

Betaglukany mají imunomodulační účinky, tzn. že ovlivňují náš imunitní systém. Mechanismus účinku spočívá v aktivaci makrofágů, což jsou imunitní buňky, které pohlcují cizorodé látky v těle, jako jsou viry, bakterie, parazity nebo plísně.

Betaglukan JUNIOR 100 mg 30 tobolek

Betaglukan JUNIOR 100 mg 30 tobolek

Můžete mít zítra
Betaglukan IMU 200 mg 60 tobolek

Betaglukan IMU 200 mg 60 tobolek

Můžete mít zítra

Bakteriální lyzáty

Jedná se o vysoce přečištěné neškodné části inaktivovaných mikroorganismů. V jednotlivých preparátech pak mohou být zastoupeny různé bakteriální kmeny a v přípravcích pak může být různé váhové množství bakteriálního materiálu. Navíc mohou obsahovat některé přídavné látky např. vitamin C.


Koupit

jak zvysit imunitu , buněčná imunita , snížená imunita , vitamíny na posílení imunity , na imunitu , posílení imunity přírodní cestou , zvýšení imunity
jak posílit imunitu u dospělých , oslabená imunita po antibiotikách , na posílení imunity , zvýšení imunity , imunita posílení , co na imunitu , porucha imunity

Chcete mít silnou imunitu?

zdravé jídlo , ovoce , zelenina , potraviny , pitný režim

Jezte zdravě - zdravá strava je základ prevence

Pro správné fungování imunitního systému můžeme udělat mnohé pomocí stravy. Jezte dostatek ovoce a zeleniny, celozrnné obiloviny, mléčné výrobky s nižším obsahem tuku. Důležité jsou potraviny s vysokým obsahem bílkovin jako jsou luštěniny, raby, maso, vejce. Dále je vhodné omezit přísun soli a cukrů v potravinách, alkoholické nápoje konzumovat umírněně a nezapomínat na pitný režim, kdy je lepší upřednostnit neslazené nápoje.

Nekuřte

Kouření se podílí na změnách v imunitním systému. Ke snížené obranyschopnosti dochází nejčastěji v oblasti sliznic horních a dolních cest dýchacích. V důsledku kouření se mohou rozvíjet záněty a alergické nebo autoimunitní onemocnění.

kouření , slabá imunita , selhání imunitního systému
spánek , regenerace , energie , jak posílit imunitu , jak zvýšit imunitu

Nepodceňujte spánek

Dlouhodobý nedostatek spánku může velice negativně ovlivnit zdraví člověka a jeho tělesné funkce. Důležitý je kvalitní spánek, který regeneruje tělo a dodává mu energii. Potřeba spánku je vždy individuální a závislá na potřebách daného člověka.

Neospan forte 45 tobolek

Neospan forte 45 tobolek

Můžete mít zítra

Pravidelně cvičte

Cvičení pozitivně ovlivňuje imunitní systém a zvyšuje jeho odolnost. Pravidelným cvičením se dostaví blahodárný účinek pohybu na náš imunitní systém. Fyzicky zdatný organizmus podstatně lépe odolává virům a infekcím.

cvičení , posílení imunity přírodní cestou , přírodní posílení imunity , posílení imunity

Reflex Nutrition Nexgen® PRO 90 kapslí

Můžete mít zítra
339 Kč
sex , afrodiziaka , posílení imunity u dospělých , posílení imunity přírodní cestou

Dbejte na svůj intimní život

Pozitivní účinky sexu na lidské tělo a mysl jsou již dlouho známé. Pomocí Afrodiziak můžete povzbudit sexuální vášeň a zvýšit svůj apetit. Afrodiziaka jsou přípravky pro zvýšení touhy po sexuálním prožitku.

co na posílení imunity

Autor článku

Nela Hrníčková

Mám za sebou více než osm let zkušeností v psaní o zdravém životním stylu a beauty tématech. Ve volném čase si vedle sportu užívám i relaxační aktivity, jako je četba, malování a jóga.

Všechny články od autora