Zpět do poradny
Dotaz z 3. 5. 2024

Udělal se mi krvavý puchýře na penisu co to je.

Na dotaz odpovídá:

PharmDr. Pavel Horký, Ph.D.

Dobrý den,

tímto projevem se manifestuje velké množství onemocnění. Lze zmínit několik z nich. Mohou být příznakem kvasinkové, virové nebo bakteriální infekce. Většinou se společně s nimi objevují i další symptomy (zarudnutí, svědění, vyrážka, bolest, či bílé povlaky). Z jiných možností se takto projevuje:
Genitální ekzém
Genitální opar (herpes)
Psoriáza na penisu
Balanitida (balanopostitida)
Jiná infekční onemocnění (např. Syfilis)
Kožní mykóza (houbová infekce)
Další onemocnění

Možností je velká řada a obecně tento příznak není vhodné podceňovat a měl by ho zkontrolovat lékař.

Důležité je sledovat i ostatní příznaky jako např. otoky, zvýšenu teplotu, zduření lymfatických uzlin, bolest a projevy podobné nachlazení.

Možností léčby takových puchýřků je několik, ale všechny se odvíjejí o vyvolávající příčiny.

Pokud je vyvolávající příčina mykotického původu, pak se léčí např. použitím krému Imazol.

Ostatní vyvolávající příčiny a jejich řešení patří do rukou lékaře.

S pozdravem,
Pavel Horký

Užitečné?

Doporučené produkty

Doporučené kategorie

Články

Všechny články

Nejhledanější témata

LékyNemoci a příznakyZdravíBolestŽenské zdravíBylinkyKůžeVýživaDuševní zdravíZažíváníDermokosmetikaImunitaDětiNervová soustavaVztahy a sexVitamíny a minerályKloubyTěhotenstvíPéče o těloAntikoncepceAlergieChřipka a nachlazeníÚsta a zubyOči a ušiHomeopatieMočové cestyŽíly a cévyPéče o pleťSpánekKojeníErekce a prostataRegeneraceHubnutí a detoxikaceReceptyMateřství a rodinaCholesterol a krevní tlakDiabetesVlasy a nehtyMužské zdravíMazlíčciCestování a výletyKrásaKoronavirusSportKosmetika pro mužeDomácnostDětská výživaPrvní pomocDýchací soustava

Podobné dotazy

Dotaz z 30. 4. 2024

Oteklý jícen, svědění

LékyNemoci a příznakyZdravíŽíly a cévy

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, s kterým mi nedokáže poradit praktický lékař.
Cca před rokem jsem po houbové smaženici pocítila pocit něčeho v krku. Videolaryngoskopie potvrdila reflux jícnu - pí doktorka mi ukázala foto nálezu - oteklého jícnu - s tím, že skořápka to není a pomohou mi léky. Nepomohly. Gastroskopie reflux vyloučila, vyšetření štítné žlázy v pořádku. Pan doktor prý neví. Pocit “něčeho v krku” se nemění. Celou dobu ho provází také nadýmání, které řeším volně dostupnými léky.
Možná to nesouvisí, možná je to důležité. Jsou to cca 4 měsíce, co se mi k tomuto přidaly hemoroidy a silné svědění kolem konečníku, občas mě svědí nejen konečník, ale celý podbřišek. Lékař mě poslal do lékárny. Už jsem vyzkoušela všechno - čípky, mast, léky. Stále bez výsledku. Jsem zoufalá. Je mi 40 a místo toho, abych užívala života s rodinou, brouzdám každou volnou chvíli po internetu a hledám naději. Poradíte?

zobrazit odpověď

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy