Sypké zahušťovadlo z xantanové gumy určené k zahuštění nápojů, polévek a kašovitých pokrmů za studena i za tepla. Po zahuštění zůstává v průběhu doby konzistentní, v žádném typu tekutin netvoří hrudky, je bez chuti a zápachu. Pro dosažení příslušné hladiny zahuštění se používá stejné množství přípravku u všech tekutin.
Určeno pro pacienty s dysfágií (polykací obtíže), zejména u onemocnění jako jsou Parkinsonova choroba, Alzheimer, svalová dystrofie, roztroušená skleróza, neurologické poruchy, nádorová onemocnění v oblasti dutiny ústní a krku, apod.
Potravina pro zvláštní lékařské účely.
Dávkování
Při přidání zarovnané polévkové lžíce (4,5 g) na 100 ml vznikají tyto konzistence: 1 nektarová konzistence, 1,5 - medová konzistence, 2-pudinková konzistence
Výživové údaje
Na 100g prášku | Na 1,2g* | |
ENERGETICKÁ HODNOTA | 1285kJ/306kcal | 15kJ/3,7kcal |
Tuky 0%kcal | 0g | 0g |
- z toho: nasycené mastné kyseliny | 0g | 0g |
Sacharidy 81% kcal | 62g | 0,74g |
- z toho: cukry | 1,8g | 0,02g |
Vláknina 19% kcal | 27g | 0,3g |
Bílkoviny 0% kcal | 1g | 0g |
Sůl (= Na (g) x 2,5) | 2,65g | 0,03g |
MINERÁLNÍ LÁTKY | ||
Sodík | 1060mg | 12,7mg |
Draslík | 400mg | 4,8mg |
* 1 odměrka
Složení
Maltodextrin (kukuřičný a bramborový), xanthanová guma, chlorid draselný. Obsahuje stopy mléka. Bez lepku.
Kontraindikace
Nevhodné pro děti do 10 let. Není určeno k parenterálnímu použití.
Vyzkoušejte také ostatní výrobky značky Resource, které uvidíte v kategoriích Speciální výživa, Tělo a pohyb a Léky. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Speciální výživa.
EAN | 7613032719616 |
Značka | Resource |
SUKL kód | 0033748 |
ATC | V06XX |
Farmakoterapeutická skupina | Celková výživa (ATC: V06XX) |
Velikost balení | 125 g |
Věk | >10 let |
Forma | Potravina pro zvláštní lékařské účely |
Pro | Pro děti Pro dospělé |
Režim výdeje | Volně prodejné HVLP |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky |
Příchuť | Bez příchutě |
Originální název | Resource ThickenUp Clear 1x125g |
Ke stažení | Příbalová informace |