Zeptejte se lékárníka

Dotaz z 29. 4. 2024

Snížení rizika trombóz po vysazení HA

LékyZdravíŽíly a cévy

Dobrý den, po 14 letech bez HA mi v lednu 24 byla předepsána HA Novynette na úpravu cyklu (cyklus byl krátký 24-26 dní, ale krvácení trvalo 7 dní), věk 41 let. Nyní budu končit 4. platíčko a zvažuji, že HA trvale vysadím. Jednak z důvodu bolesti hlavy (3 dny v kuse v 7 denním období bez HA) a jednak z vyššího rizika vzniku trombózy při delším cestování (čeká mne let v délce 4,5-5,5 h), vyššího věku a tím, že HA užívám teprve krátce. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po vysazení HA se sníží riziko trombózy na úroveň žen, jež HA neužívají. A zda existuje nějaká HA, která není spojena s rizikem trombóz, popř. jiné léky na úpravu cyklu. Děkuji.

zobrazit odpověď
Dotaz z 29. 4. 2024

Těhotná po jednom styku

Antikoncepce

Dobrý den, ráda bych se zeptala na blbý dotaz.
S přítele se nám povedlo v úterý „tuleni“ kdy se povedlo dovnitř. Měla jsem docela strach a nakonec si druhý den vzala prášek po, myslím že ellaone. vzala jsem si ho tak 12 hodin po styku. Jenže pak se ve mě něco zlomilo a o miminku jsem začala uvažovat. A to hodně. Ten sami týden v sobotu jsem s přítelem znovu ulehly a to se stejným koncem.
A to už bez prášku. Bohužel se v průběhu dalšího týdne, (v pondělí) dostavilo špinění a trvalo do středy. Anti neberu už asi půl roku.
Je možná aby se to uchytilo po té sobotě? Nebo jsem to zničila tím práškem po. Dnes v pondělí by to bylo od soboty 8 dní a já mám zvláštní pocit v podbřišku a časté pocity na zvracení.

zobrazit odpověď
Nahoru