Tierra Verde Esenciální olej BIO Rozmarýn 10 ml

Dárek: Síťovka jako dárek.
Platí při koupi 2 a více produktů značky Tierra Verde.

Vůně rozmarýnu vás může postavit na nohy. Dodává elán a výdrž fyzické i …

Zobrazit více

Vůně rozmarýnu vás může postavit na nohy. Dodává elán a výdrž fyzické i duševní aktivitě. Rozmarýnová silice (Rosmarinus officinalis) patří k nejsilnějším.

Dárek: Síťovka jako dárek.
Platí při koupi 2 a více produktů značky Tierra Verde.
Můžete mít za 12 dní v pátek 7. 6.  více info
Skladem u dodavatele
V Pilulka Boxu již v pondělí 10. 6. od 15:30
Pilulka Expresem již v pátek 7. 6. od 13:00
149 Kč
Cena za 10 ml: 149,00 Kč
BIO BIO
Přírodní Přírodní
EKO EKO
Dárek zdarma Dárek zdarma
ECO GarantieECO Garantie
4
Zákazník doporučuje

67% zákazníků doporučuje

Hodnotili 3 zákazníci
Napsat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
1x
1
0x

Získává se destilací vonných stonků a listů známého středomořského keře, který ve své domovině dorůstá výšky až dvou metrů.

Existuje velké množství chemotypů rozmarýnu (chemotypem se rozumí skupina rostlin patřících ke stejnému druhu, která produkuje výrazně odlišné soubory organických látek). Chemotypy se rozlišují podle místa původu, které se odráží ve vůni. Tento esenciální olej pochází z Tuniska a vyrábí se z nejběžnějšího chemotypu rozmarýnu – najdete ho pod názvem „camphor¨ nebo „camphor”. Jeho vůně je silná, svěží, kafrová a bylinně-dřevitá. Má jedinečné účinky na tělo i psychiku.

„Tento olej je dokonalým prostředkem proti nachlazení. Posiluje imunitní systém. Používá se při dýchacích obtížích. Má silné protivirové účinky. Účinně regeneruje tělo po nemoci a navozuje potřebnou duševní rovnováhu. Jeho uvolňující a prokrvující účinky na svaly obvykle využívají sportovci,” říká Michaela Makulová, profesionální aromaterapeutka.

Inhalace rozmarýnového éterického oleje dodává pocit energie, zvyšuje koncentraci a chuť věnovat se duševní činnosti. Je ideální vždy, když potřebujete získat pocit svěžesti a výdrže. Tento esenciální olej dodává impuls k aktivitě a údajně má výrazné účinky na zvýšení sebevědomí.

Tip aromaterapeuta: Esenciální olej BIO Rozmarýn používejte k inhalacím dříve ráno. Večer by mohl ztížit usínání. Pokud hledáte olej s podobnými účinky, vyzkoušejte BIO esenciální olej z eukalyptu, máty peprné nebo tea tree.

Domácí kosmetika a čisticí prostředky:

  • Osvěžovače vzduchu (toaletní vůně, osvěžovače prádla)
  • Antiinfekční prostředky (domácí spreje na dezinfekci vzduchu)

Dávkování pro dospělé:

  • Přidejte 9 kapek do aromalampy nebo difuzéru, abyste provoněli přibližně 100 m2
  • Přidejte až 3 kapky do 10 ml rostlinného oleje nebo krému do tělové kosmetiky a masážních olejů

Pro těhotné ženy a citlivé osoby používejte nižší dávkování. U dětí používejte olej pouze k inhalaci a ve velmi nízkém dávkování. U dětí mladších 2 let tento éterický olej nepoužívejte vůbec.

Použití

V aromaterapii jsou tyto éterické oleje velmi oblíbené a mnoho lidí je nemá rádo. Je však třeba mít na paměti, že jejich použití je pro děti do 2 let věku zcela vyloučeno. Údaje o použití u starších dětí se liší, proto je lepší je používat až od 5 let věku. U dětí ve věku 5 až 10 let je lze používat pouze k inhalaci. U těchto dětí nepoužívejte olej na obličej ani v jeho blízkosti.

Další důležitá kontraindikace se týká možné neurotoxicity tohoto oleje – zvýšené opatrnosti je třeba např. při epilepsii. Odborná literatura nedoporučuje používání rozmarýnového éterického oleje těhotným ženám nebo při vysokém krevním tlaku. Olej aplikujte opatrně a pouze v případě, že je vám jeho vůně příjemná.

Tip aromaterapeuta:Pro použití u dětí nahraďte tento olej esenciálním olejem BIO Pomeranč, Cedr nebo Tea Tree. Jsou jemné a vaše děti si je zamilují.

Upozornění

Tento esenciální olej nepoužívejte pro děti mladší 5 let. Nepoužívejte tento olej na obličej nebo v jeho blízkosti u dětí mladších 10 let. Používejte s opatrností u těhotných žen a při vysokém krevním tlaku. Nikdy nepoužívejte éterické oleje vnitřně. Nepoužívejte neředěný na pokožku. Chraňte oči a sliznice. Chraňte před dětmi.

Složení

Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Limonene*, Linalool*. *- přírodní původ

BIO éterické oleje TIERRA VERDE jsou vytvářeny s ohledem na životní prostředí a lidi, kteří pěstují a zpracovávají suroviny použité k jejich výrobě.

Vyzkoušejte také další výrobky značky Tierra Verde, které jsou v kategoriích Kosmetika, CZ + SK přírodní kosmetika a Přírodní kosmetika. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Přírodní tělové oleje.

EAN8594165001733
ZnačkaTierra Verde
Forma  Olej
Vlastnosti  EKO  BIO  Přírodní
Certifikáty  ECO Garantie
Velikost balení10 ml
Druh vůně  Bylinná
Originální názevSilica BIO Rozmarín (10 ml)