Zpět do poradny
Dotaz z 2. 5. 2024

Boulky v trislech

Nemoci a příznaky

Dobrý den potřeboval bych radu možná to není nic vazneho fakt nevím mám v trislech na levo 2 malé bulky jedna trosku větší a druhá je menší a v právo mám jen jednu malou bulku mám to skoro rok a půl muslim ze to není nic vážného ale schodil jsem celkem rychle přes 10 kilo mám 19 let a 170 Cm a teď momentálně 55 kilogramu měl jsem okolo 65 kg poslední době se nadměrné potom mám bolesti hlavy a často jsem nemocnej nevím co by to mohlo znamenat ale nechci jít k dokorovi zbytečně pokud to nic není

Na dotaz odpovídá:

Mgr. Martina Macfeldová

Dobrý den,
běžně se v tříslech vyskytují hmatné uzliny. Jejich případné zvětšení způsobuje nejčastěji infekce v okolí. Někdy mohou být bulky příznakem vážnějších zdravotních stavů, jako jsou nádory nebo infekce. Přesná diagnóza je proto klíčová pro určení správné léčby a postupu. Pokud jsou lymfatické uzliny zduřelé v důsledku bakteriální infekce, je nezbytné užívat antibiotika.
U méně vážných případů, jako jsou mazové cysty, může stačit domácí péče, například aplikace teplých obkladů, které mohou pomoci snížit zánět a bolest. Doporučuji navštívit lékaře (praktik, dermatolog, chirurg), který provede diferenciální diagnostiku (hematologie, ultrazvuk, případně biopsie), ať se situace nepodcení.

S přáním zlepšení stavu Martina Macfeldová

Užitečné?

Podobné dotazy

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy