Zpět do poradny
Dotaz z 2. 5. 2024

Čistící olej pro miminka medvídek

Kůže

Dobrý den, ráda bych se zeptala na čistící olej medvídek. Je tento olej vhodný i na omývání intimních partií 14 denní holčičky? A nebo se používá výhradně na zadeček. Nerada bych holčičce způsobila nějaký zdravotní problém. Děkuji moc za odpověď

Na dotaz odpovídá:

Mgr. Martina Macfeldová

Dobrý den,
ano, děláte vše správně. Bobánek Mycí olej na zadečky Medvídek je určený pro péči o intimní hygienu dětí i o péči rukou dětí. Jedná se o hydrofilní olej pro přípravu mycí emulze. Mycí olej Medvídek je velmi jemný, přírodní čistící olejový přípravek rozpustný ve vodě. Je určen k domácí přípravě vždy čerstvé přírodní emulze pro umývání oblasti pod plenkami. Do 30ml Ředící lahvičky se sprejem (máme odděleně v nabídce) přidejte Medvídka po vyznačenou rysku hladiny (přibližně 1 čajovou lžičku, to je 4 - 5,5 ml) a doplňte vlažnou nebo studenou převařenou vodou. Před použitím vždy protřepejte.

Nebo můžete použít ochranný krém pro podporu léčby a prevence: plenkové dermatitidy, odřenin a podrážděné pokožky jako je Sudocrem nebo Bepanthen Baby jemná mast pro každodenní péči o pokožku dětského zadečku. Podporuje regeneraci a pomáhá chránit před vznikem opruzení. Vhodná již do porodnice.

S přáním pěkného dne Martina Macfeldová

Užitečné?

Doporučené produkty

Doporučené kategorie

Podobné dotazy

Dotaz z 12. 5. 2024

Atopický ekzém

AlergieKůže

Dobrý den. Chtěl bych se prosím s Vámi poradit ohledně mého atopického ekzému. Drobné projevy
ekzémů jsem měl už dříve - suchá kůže v obličeji, ruce, dlaně, ale nikdy v takové míře jako mám nyní (celá záda, nohy, část hrudníku), projevy - začervenání, hrubá kůže, hlavně svědění. Prozatím nevím co mi stav ekzémů takto zhoršilo, nevím příčinu ani spouštěče. Mám prosím několik dotazů:
1) Od podzimu (od zhoršení ekzému) se mi tvoří po celém těle dost modřin, vždy po čase zmizí, byl jsem na vyšetření krve, vše v pořádku... mohou modřiny souviset s tím ekzémem? Nemám je, že by se mi tvořily po škrábání, to jsem si ověřil. Zakoupil jsem si volně prodejný lék ASCORUTIN 100mg/20mg, který je na podporu cév a krevních vlásečnic, ale píše se tam, že se smí brát týden, někde jsem se dočetl, že lze užívat i dlouhodobě, nevíte prosím, zda by tyto léky mohli na výskyt modřin zabrat a zda je bezpečné je užívat dlouhodobě?
2) může být za zhoršením stavu kůže např. laktózová intolerance? Může pomoci např. jíst bezlaktózové potraviny? Lze nějak zjistit histaminová intolerance?
Moc děkuji. M. B.

zobrazit odpověď

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy