Zpět do poradny
Dotaz z 12. 5. 2024

Dobrý den. Snažím se opruzení na trislech léčit sama. Infadolan. Nesnáším sudokrem.pali. Dnes to pálení je neskutečné. Mám jediné xyzal 11l/2022. Mohu ho použít. Děkuji.

Na dotaz odpovídá:

PharmDr. Pavel Horký, Ph.D.

Dobrý den,

pokud se v tříslech kromě opruzenin objevuje i pálení a zarudnutí, pravděpodobně se bude jednat o infekci. V tomto případě je vhodné nasadit nejlépe přípravek Imazol krémpasta, případně pokud by vám nevyhovovala tato léková forma, tak pak přípravek Imazol Plus.

Další doporučení zahrnují krátké sprchování a rozhodně opruzeniny nedřít. Můžete omývat odvarem z řepíku nebo měsíčku a nechte místo uschnout (Heřmánek Apotheke a Řepík).

Po koupeli je vhodné místo důkladně a jemně osušit a namazat krémem Imazol.

Jakmile budou nejhorší příznaky zaléčeny, je pak možné používat měsíčkovou, případně heřmánkovou mast (např. Měsíčková mast, Heřmánková mast).

Preventivně poté proti opruzeninám nosit bavlněné spodní prádlo, pokusit se redukovat váhu (pokud je nadváha) a místa, která bývají zasažena držet většinu dne v suchu.

S pozdravem,
Pavel Horký

Užitečné?

Články

Všechny články

Nejhledanější témata

LékyNemoci a příznakyZdraví a prevenceBolestŽenské zdravíKůžeVýživaBylinkyZažíváníDermokosmetikaDuševní zdravíDětiImunitaKloubyAntikoncepceVitamíny a minerályAlergieVztahy a sexNervový systémTěhotenstvíPéče o těloOči a ušiChřipka a nachlazeníMočové cestyÚsta a zubyHomeopatieŽíly a cévyPéče o pleťErekceMužské zdravíSpánekKojeníCholesterol a krevní tlakDiabetesRegeneraceHubnutíReceptyMateřství a rodinaVlasy a nehtyCestování a výletyMazlíčciDýchací soustavaSportKrásaDětská výživaKoronavirusLékové interakceZácpaKosmetika pro mužeDomácnostPrvní pomocKašelInfekce

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy