Zpět do poradny
Dotaz z 14. 5. 2024

Dobry den,byla mi zjistena altroza2-3.stupne,lekar mi dal injekci,ktera mela pusobit 3mesice,fungovala pouze 1den,je prosim nejaky overeny pripravek,ktery by mi utlumil bolest snizil otok,a zarovnen lecil kloub ,dekuji Souralova

Na dotaz odpovídá:

Mgr. Martina Macfeldová

Dobrý den,
je možné, že vám ortoped aplikoval injekci s derivátem kyseliny hyaluronové, který je přínosný na bolest a částečné obnovení kloubní chrupavky a působí několik měsíců. Na akutní bolestivost je možné intraartikulárně ( do kloubu ) aplikovat depotní kortikoid s anestetikem, který působí 3-4 týdny. Jak dlouho účinek obstřiku vydrží, je velmi individuální. Někdy může úleva od bolesti nastat až po několika týdnech.

Na otok bych vám doporučila volně prodejný léčivý přípravek Aescin s dávkováním 3x 1-2 tablety a dále systémovou enzymoterapii lékem Wobenzym , který má nyní přerušeno dodání, ale měl by se objevit po 1.7.2024 s dávkováním 3x denně 5 tablet několik týdnů. Tablety se užívají nejméně 30 minut před jídlem nebo alespoň 90 minut po jídle a zapíjejí se větším množstvím vody (přibližně 250 ml).

Pro výživu chrupavky s chondroitin sulfátem je vhodný Condrosulf , který se podává 2 týdny 2x denně 2 tobolky a pak udržovací léčba po dobu 2-3 měsíců 2x denně 1 tobolka nejlépe po jídle. Chondroitin sulfát inhibuje aktivitu enzymů, poškozujících chrupavku, stimuluje biosyntézu v chrupavce a zlepšuje mechanicko-elastické vlastnosti chrupavky. Silnější verzi Condrosulf 800 vám může předepsat ortoped na lékařský předpis.

S přáním zlepšení stavu Martina Macfeldová

Užitečné?

Doporučené produkty

Doporučené kategorie

Podobné dotazy

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy