Zpět do poradny
Dotaz z 15. 5. 2024

Jasná červená krev u konce stolice a na toal.papíře

LékyNemoci a příznakyZdraví a prevence

Dobrý den,dnes jsem byla na spirometrii,je možné,že způsobila daný problém?Děkuji M.H

Na dotaz odpovídá:

PharmDr. Pavel Horký, Ph.D.

Dobrý den,

Spirometrie je jednoduchá vyšetřovací metoda, jedná se o fyziologický test, který měří, jak jedinec dokáže vdechovat a vydechovat objem vzduchu. Pokud vyšetření probíhalo standardně - vsedě, pacientovi se na nos připevní kolíček, do úst vloží speciální náustek a skrze něj pak vdechuje a vydechuje, pak by rozhodně uvedené potíže způsobit nemělo.

Při výskytu jasně červené krve na toaletním papíře se spíše jedná o počínající hemoroidální onemocnění. Pokud by krev pocházela z jiných částí trávícího traktu, pak by byla spíše natrávená (neměla by jasně červenou barvu).

Pokud by se jednalo o hemoroidální onemocnění, pak je charakteristické kromě zmíněného krvácení i např. bolestí a tlakem v řitní oblasti. Na zastavení krvácení lze použít přípravek Hemostop gel nebo Faktu mast.

Při léčbě hemoroidů pak dále pomáhá přípravek Lactulosa sirup a to zejména pokud se současně vyskytuje zácpa.

V každém případě je třeba dodržovat správnou hygienu, k tomu mohou posloužit
Procto Glyvenol vlhčené ubrousky.

Dále je třeba dodržovat správnou životosprávu, zejm. užívat dostatek vlákniny v potravě (ovoce a zelenina) a současně i dostatečný pitný režim.

S pozdravem,
Pavel Horký

Užitečné?

Doporučené produkty

Doporučené kategorie

Články

Všechny články

Nejhledanější témata

LékyNemoci a příznakyZdraví a prevenceBolestŽenské zdravíKůžeVýživaBylinkyZažíváníDermokosmetikaDuševní zdravíDětiImunitaKloubyAntikoncepceVitamíny a minerályAlergieVztahy a sexNervový systémTěhotenstvíPéče o těloOči a ušiChřipka a nachlazeníMočové cestyÚsta a zubyHomeopatieŽíly a cévyPéče o pleťErekceMužské zdravíSpánekKojeníCholesterol a krevní tlakDiabetesRegeneraceHubnutíReceptyMateřství a rodinaVlasy a nehtyCestování a výletyMazlíčciDýchací soustavaSportKrásaDětská výživaKoronavirusLékové interakceZácpaKosmetika pro mužeDomácnostPrvní pomocKašelInfekce

Podobné dotazy

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy