Zpět do poradny
Dotaz z 27. 4. 2024

Kaloba pro nasogastrickou sondu

Výživa

Dobrý den,maminka,ležící pacient,s nasogastrickou sondou, musela být odvezena do nemocnice se zánětem průdušek. Není moc schopná odkaslavat,a taky mykolyzika nedávali,jen ATB.
Teď se vrátila domů s průdušky ji stále "hrčí". Mohla by kalová anebo jiný přípravek,dodány na vatičce do té jedné prázdné nosní dírky, pomocí?
Mockrát děkuji za odpověď
Eva Dušková

Na dotaz odpovídá:

Mgr. Martina Macfeldová

Dobrý den,
určitě se poraďte s ošetřujícím lékařem maminky o vhodnosti podání Kaloby přes nasogastrickou sondu. Nedoporučovala bych podávání Kaloby přes vatu do volné nosní dírky. Kaloba je rostlinný výtažek ve formě kapek, sirupu a tablet a je zařazen mezi léky proti kašli a nachlazení. Používá se ke zmírnění příznaků při onemocnění horních cest dýchacích (akutní bronchitidě), které nevyžaduje antibiotickou léčbu. Velká část onemocnění horních cest dýchacích je totiž způsobena viry, na které antibiotická léčba není určena.

Pokud by se zdravotní stav nezlepšoval, je nutné provést krevní testy na zjištění přítomnosti bakteriálního agens a popřípadě léčbu antibiotiky zopakovat. V případě těžší dušnosti je vhodné kontaktovat lékaře, může předepsat bronchodilatans, inhalator, na ulehčení dýchání a uvolnění dýchacích cest.

S přáním zlepšení stavu Martina Macfeldová

Užitečné?

Doporučené produkty

Doporučené kategorie

Podobné dotazy

Dotaz z 16. 5. 2024

lék na prostatu Uromexil Forte

LékyVýživa

jak hodnotíte Uromexil Forte, zda funguje nebo je to fejk ?
Porovnejme, v čem se Uromexil Forte liší od přípravku v Česku pro léčbu prostaty Prostamol Uno, nabízené lékárnami:
Uromexil Forte
Účinky: Plně zbavuje od prostaty, včetně chronické. Jednou a provždy. Pouze zmírňuje akutní příznaky prostaty - bolesti a poruchy močení.
Dodatečné účinky:º Zvyšuje libido, ºZabraňuje časné ejakulaciе, º Zlepšuje potenci
ºNormalizuje funkci močového měchýře, º Zlepšuje stav cév"Změkčení stolice, zvýšení střevní motility, Vedlejší účinky, újmy pro tělo Nepřítomny. Zcela přírodní složení.
Složení:Přírodní bylinné složky a vitamíny
Princip činnosti:Má komplexní účinek na prostatu speciálně vybraným složením z 11 přírodních surovin, působí protizánětlivě a zpevňujícím účinkem. Odstraňuje veškerou patogenní flóru z prostaty, zlepšuje strukturu a funkci prostaty. Doporučuje se pro chronickou, městnavou a bakteriální prostatu. Složení: Přírodní bylinné složky a vitamíny

Prostanol UNO -º Při častém užívání může způsobit zhoubné změny v předstojní žláze, º Snižuje potenci, º Způsobuje střevní problémy, º Potlačuje imunitu, přispívá k rozvoji alergií º Způsobuje těžké bolesti žaludku " Prostanol Uno-Dočasně zmírňuje bolest v prostatě, maskováním průběhu nemoci. Po skončení působení přípravku se však nemoc opět zhoršuje.
Složení:Samprost, monohydrát stearátu vápenatého, krospovidon, triethylcitrát, oxid titaničitý a další. Chemie , Pouze zmírňuje akutní příznaky prostaty - bolesti a poruchy močení.º Při častém užívání může způsobit zhoubné změny v předstojní žláze º Snižuje potenci
º Způsobuje střevní problémy º Potlačuje imunitu, přispívá k rozvoji alergií,º Způsobuje těžké bolesti žaludku ", Dočasně zmírňuje bolest v prostatě, maskováním průběhu nemoci. Po skončení působení přípravku se však nemoc opět zhoršuje., Složení:Samprost, monohydrát stearátu vápenatého, krospovidon, triethylcitrát, oxid titaničitý a další. Chemie

zobrazit odpověď

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy