Zpět do poradny
Dotaz z 15. 5. 2024

Dobrý den, je tento lék vhodný pro kojící? Děkuji a hezký den.
- S.

Na dotaz odpovídá:

Mgr. Martina Macfeldová

Dobrý den,
doporučená denní dávka vitaminu E (tokoferol) pro dospělého člověka se pohybuje mezi 10-20mg. Ženy obecně potřebují denně vitamínu E o něco méně: 11-12 mg. těhotné ženy o něco více, doporučuje se jim 13 mg. kojícím ženám se doporučuje až 17 mg. Po časově omezenou dobu (několik týdnů) lze však přijímat i mnohonásobně vyšší množství (400-600mg; valná většina preparátu se vyrábí v silách 100, 200 a 400mg). Dávkování je individuální a záleží na indikaci a množství vitaminu E v séru. Podávání vitaminu E Zentiva ( 100, 200, 400) kojícím ženám by mělo být pod dozorem lékaře.

U těhotných a kojících žen určí přesné dávkování vždy lékař. Dávka u těhotných a
kojících ve věku 14 až 18 let nemá překročit 800 mg denně, u těhotných a kojících žen starších 18 let 1 000 mg denně.

Z doplňků stravy vám pro kojící ženy doporučím Femibion 3 , který má vyváženou kombinaci vitamínů a minerálů. Stačí jedna tobolka a jedna tableta denně.

S přáním pěkného dne Martina Macfeldová

Užitečné?

Doporučené produkty

Doporučené kategorie

Články

Všechny články

Nejhledanější témata

LékyNemoci a příznakyZdraví a prevenceBolestŽenské zdravíKůžeVýživaBylinkyZažíváníDermokosmetikaDuševní zdravíDětiImunitaKloubyAntikoncepceVitamíny a minerályAlergieVztahy a sexNervový systémTěhotenstvíPéče o těloOči a ušiChřipka a nachlazeníMočové cestyÚsta a zubyHomeopatieŽíly a cévyPéče o pleťErekceMužské zdravíSpánekKojeníCholesterol a krevní tlakDiabetesRegeneraceHubnutíReceptyMateřství a rodinaVlasy a nehtyCestování a výletyMazlíčciDýchací soustavaSportKrásaDětská výživaKoronavirusLékové interakceZácpaKosmetika pro mužeDomácnostPrvní pomocKašelInfekce

Podobné dotazy

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy