Zpět do poradny
Dotaz z 3. 5. 2024

Egypt - probiotika

Zažívání

Dobrý den, chystáme se do Egypta a ráda bych byla připravená na případné střevní potíže. Chtěla bych již před odjezdem brát probiotika. Je nějaká speciální složka, kterou by měla probiotika mít? Existuje spousta druhů. Předem děkuji.

Na dotaz odpovídá:

Mgr. Martina Macfeldová

Dobrý den,
při cestování do zahraničí, zejména do regionů s odlišnou hygienickou situací, může být riziko nákazy potravinami či vodou zvýšené. Proti cestovatelskému průjmu jsou vhodná probiotika s obsahem kvasinky Saccharomyces boulardii. Sacharomyces boulardii je známá svou schopností snižovat riziko a trvání průjmů. Jedná se o registrovaný léčivý přípravek Enterol, který můžete užívat 1 až 2 tobolky 1x - 2x denně nebo doplněk stravy Biopron forte s dávkováním 1 až 2 kapsle 1x denně s jídlem. Probiotika začněte užívat týden až dva týdny před odletem a po celou dobu pobytu. V případě potíží nejlépe zabírají antibiotika ( chemoterapeutika ) dostupná v egyptských lékárnách ( Diax, Antinal či Drotazide), český Endiaron či receptový Ercefuryl nestačí.

Především je důležité dodržování několik zásad. Pijte vždy jen balenou vodu (i ruce je někdy dobré si mýt v balené vodě, pozor na led ke chlazení nápojů), ovoce konzumujte oloupané, vyhněte se zmrzlině, vyvarujte se špatně tepelně upravenému jídlu.

S přáním pěkného dne Martina Macfeldová

Užitečné?

Doporučené produkty

Doporučené kategorie

Podobné dotazy

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy