Zpět do poradny
Dotaz z 29. 4. 2024

dobrý den.prosim vás chtěl bych se zeptat na nahradu prestarium neo jaky lek se da volne kouoit místo neho.dekuji

Na dotaz odpovídá:

PharmDr. Pavel Horký, Ph.D.

Dobrý den,

Prestarium Neo je léčivo používané na léčbu vysokého krevního tlaku. Jeho výdej je vázán na lékařský předpis, stejně jako výdej jeho adekvátních (generických) náhrad. Z nich lze uvést Pericoron Neo, Perindopril Ratiopharm, Perinalon, Gleperil, Prenessa (je ale třeba zohlednit sílu jednotlivých přípravků, aby se shodovala s původním léčivem).

Volně prodejný lék s takto přesným účinkem na snížení krevního tlaku není. Obecně platí zásada, že léčba hypertenze by měla být prováděna pouze pod dohledem lékaře, který zvolí vhodnou léčbu.

Jako doplňková léčba poslouží pití čajů pomáhajících při optimalizaci krevního tlaku, např. Čaj Bylináře Krevní tlak. Dále lze doporučit doplňky stravy typu Omega-3 mastné kyseliny, např. Naturevia Omega 3. Omega-3 mastné kyseliny jsou důležité pro normální funkci srdce, zraku a mozku.

Krevní tlak se dále daří snižovat pravidelnou fyzickou aktivitou (alespoň 5 dní v týdnu, 30 minut denně). Vyřazením soli z jídelníčku. Zařazení dostatku ovoce a zeleniny a snahou o redukci tělesné hmotnosti.

S pozdravem,
Pavel Horký

Užitečné?

Doporučené produkty

Doporučené kategorie

Články

Všechny články

Nejhledanější témata

LékyNemoci a příznakyZdravíBolestŽenské zdravíBylinkyKůžeVýživaDuševní zdravíZažíváníDermokosmetikaImunitaDětiNervová soustavaVztahy a sexVitamíny a minerályKloubyTěhotenstvíPéče o těloAntikoncepceAlergieChřipka a nachlazeníÚsta a zubyOči a ušiMočové cestyŽíly a cévyPéče o pleťHomeopatieSpánekKojeníErekce a prostataRegeneraceHubnutí a detoxikaceReceptyMateřství a rodinaCholesterol a krevní tlakDiabetesVlasy a nehtyMazlíčciCestování a výletyKrásaKoronavirusSportKosmetika pro mužeDomácnostDětská výživaPrvní pomocMužské zdravíDýchací soustava

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy