Zpět do poradny
Dotaz z 27. 4. 2024

Dobry den chci se zeptat ja se teď momentálně na psychiatrii v Černovicich a 2 krát týdne mi měří tlak a já mám skoro pořád nízký a vysoký tep mám 122 ani mi stim nedělají je to v pořádku?

Na dotaz odpovídá:

Mgr. Martina Macfeldová

Dobrý den,
je dobré vědět jaký krevní tlak a tep jste měla před léčbou nebo jestli jste rizikový pacient se srdečním onemocněním. Některé skupiny psychofarmak mají odlišný vliv na průběh srdeční akce, krevní tlak, vedení vzruchu myokardem. Tato vlastnost bude zvýrazněna a musí být zohledněna speciálně u rizikových nemocných s kardiálním onemocněním. Vedlejší účinky psychofarmak v oblasti kardiovaskulárního systému jsou dány především jejich receptorovou a mediátorovou bohatostí. Zvláště starší generace antidepresiv ( starší antipsychotika ) je zatížena řadou rizik a u kardiovaskulárně nemocných jsou i kontraindikována. Moderní antidepresiva prokazují kardiální bezpečnost. Určitě si vyžádejte konzultaci ohledně vašeho zdravotního stavu s vašim ošetřujícím psychiatrem. Jste nyní pod dohledem lékařů, kteří znají účinky i vedlejší účinky léků a mohou popřípadě změnit či upravit medikaci.

S přáním pěkného dne Martina Macfeldová

Užitečné?

Články

Všechny články

Nejhledanější témata

LékyNemoci a příznakyZdravíBolestŽenské zdravíBylinkyKůžeVýživaDuševní zdravíZažíváníDermokosmetikaImunitaDětiNervová soustavaVztahy a sexVitamíny a minerályKloubyTěhotenstvíAntikoncepceAlergiePéče o těloChřipka a nachlazeníÚsta a zubyOči a ušiHomeopatieMočové cestyŽíly a cévyPéče o pleťSpánekKojeníErekce a prostataRegeneraceCholesterol a krevní tlakDiabetesHubnutí a detoxikaceReceptyMateřství a rodinaVlasy a nehtyMužské zdravíMazlíčciCestování a výletyKrásaKoronavirusSportKosmetika pro mužeDomácnostDětská výživaPrvní pomocDýchací soustava

Podobné dotazy

Nejnovější dotazy

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy